CESIUNE PARTI SOCIALE SRL
Cesiunea de parti sociale reprezinta o operatiune juridical de instrainare. Prin intermediul acesteia unul dintre asociati isi cedeaza integral sau partial partile sociale unui alt asociat din afara firmei sau din interiorul aceleiasi firme.
Intreaga procedura de cesiune a partilor sociale dureaza aproximativ 45 de zile. In aceast termen este inclusa si perioada de 30 de zile necesara pentru trecerea termenului de opozitie. Acest termen se refera la dreptul oricarui asociat al societatii, care nu este de acord cu o eventuala cesiune de parti sociale sa conteste aceasta operatiune.
Procedura de cesiune a partilor sociale se face in doua etape, atunci cand se cesioneaza partile sociale catre un asociat din afara societatii. In cazul in care partile sociale se cesioneaza catre un asociat din interiorul societatii, atunci procedura se va face intr-o singura etapa.
DOCUMENTELE NECESARE CESIONARE PARTI SOCIALE SRL
PENTRU PRIMA ETAPA ESTE NEVOIE DE URMATOARELE DOCUMENTE:
- Cerere de depunere si mentionare acte tipizata.
- Decizia Asociatului Unic sau Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor prin care se decide cesiunea de parti sociale.
A DOUA ETAPA, INTERVINE IN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA PUBLICAREA IN MONITORUL OFICIAL A DECIZIEI DE CESIUNE A PARTILOR SOCIALE.
SUNT NECESARE URMATOARELE DOCUMENTE:
- Cerere de inregistrare tipizata a mentiunii de cesiune de parti sociale.
- Actul constitutiv al S.R.L.-ului in care sa se mentioneze noii asociati precum si cota lor de participare la capitalul social al socitatii.
- Decizia Asociatului Unic sau Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor prin care se decide cesiunea de parti sociale amintita la punctul 2 de mai sus.
- Contractele de cesiune al partilor sociale prin care se va detalia modul si cuantumul partilor sociale ce vor fi transmise.
- Cartile de identitate al noilor asociati din cadrul firmei.
- Declaratii autentice (date la Notariat) prin care noii asociati declara ca pot avea statutul de asociat in cadrul firmei.
Toate documentele de mai sus vor fi depuse la Registrul Comertului competent in vederea efectuarii mentiunii de cesiune de parti sociale a unei firme. Competent este Registrul Comertului in circumscriptia caruia se afla sediul profesional al societatii respective.
Avocatii nostri va stau la dispozitie pentru a va ajuta cu procedura de autorizare obiect de activitate SRL prompt si cu profesionalism. Scutiti astfel timp pierdut, precum si orice probleme ce ar putea sa apara la momentul efectuarii operatiunii juridice de cesiune parti sociale SRL.
DOCUMENTE NECESARE CESIUNE PARTI SOCIALE SRL
Pentru operatiunea de cesiune parti sociale SRL, este suficient sa va prezentati la biroul nostru avand asupra dumneavoastra:
1. C.I. asociat / administrator SRL.
2. C.I. asociat vanzator ale partilor sociale.
3. C.I. cumparator parti sociale.
De mare ajutor ne va fi si actul constitutiv al societatii, in format editabil Word.
Restul documentelor necesare alcatuirii dosarelor de cesiune ce se vor depune la Registrul Comertului vor fi redactate de avocatii nostri.
Ai nevoie de ajutor la cesiune parti sociale srl?
INTREBARI FRECVENTE CESIUNE PARTI SOCIALE SRL
Durata totala de realizare a acestei proceuri de Cesiune parti sociale SRL variaza in functie de tipul de procedura ce va fi aleasa.
Astfel, se poate opta pentru formula clasica de publicare a cesiunii partilor sociale in Monitorul Oficial al Romaniei. In aceasta ipoteza, dupa primele 3 zile consumate la Registrul Comertului vor mai trebui asteptate alte 30 de zile. Apoi, etapa a doua a cesiunii, va mai dura alte 15 zile.
In situatia in care se doreste cesionarea partilor sociale printr-o modalitate mai rapida, atunci, cumparatorul partilor sociale va trebui introdus in firma prin intermediul unei majorari de capital social. Apoi, se vor putea cesiona catre aceasta persoana si partile sociale ale asociatului initial care doreste sa paraseasca societatea.
Desigur, cea mai simpla si rapida varianta este incidenta atunci cand societatea este formata deja din doi asociati, iar unul acesta cand paraseste firma doar instraineaza celuilalt partile sale sociale. In acest fel, intreaga operatiune de cesiune parti sociale SRL dureaza doar 3 zile.
Daca ne veti transmite prin transfer bancar sumele de bani reprezentand onorariul avocatial aferent procedurii de cesionare parti sociale SRL, contractul de asistenta juridica se considera incheiat la distanta iar avocatii nostri vor incepe de indata lucru. In acest fel se va scuti prima deplasare la biroul nostru, ramanand ca dumneavoastra sa veniti doar la semnarea documentelor, iar la final, fie personal fie prin reprezentatnt, ne veti vizita din nou pentru a va preda documentele de infiintare.
Va recomandam sa parcurgeti si sectiunea „Cat dureaza?” de mai sus, pentru a analiza o serie de detalii explicate acolo.
Cat costa cesiune parti sociale SRL?
In functie de modalitatea de executie aleasa de dumneavoastra, pretul difera de la un caz la altul.
Va rugam sa ne contactati si sa ne spuneti ce modalitate de Cesiune parti sociale SRL alegeti, pentru a va putea incadra intr-un plan tarifar.
Suplimentar onorariului de cesiune parti sociale SRL, vor mai trebui acoperite lei taxele la Registrul Comertului (în cuantum de aproximativ 180 lei), si onorariul notarului public in fata caruia vor fi efectuate formalitatile de instrainare. Aceasta doar in ipoteza in care partile doresc instrainarea partilor sociale printr-un act autentic notarial.
Cu alte cuvinte, vă rugăm să țineți cont că spre deosebire de onorariul avocațial pe care vi-l propunem și a carui cuantum este clar determinat de la inceput, onorariul notarilor publici diferă de la un notar la altul și se stabilește liber și direct între dumneavoastră și notarul public pe care il alegeti.
Este important de asemenea de stiut faptul că nu veti avea de suportat costuri sau servicii ascunse, preturile pe care vi le propunem nefiind conditionate de achizitionarea unor alte produse si/sau servicii.
Pot avea incredere?
Pentru sumele de bani incredintate, va vor fi emise factura si chitanta integral deductibile.