Bucuresti, sector 3.   —> 0742873088

INFIINTARE SRL-D

Oportunitatea infiintarii unui SRL-D este o varianta de luat in calcul de catre un atrenprenor aflat la inceput de drum. Aceasta mai ales pentru ca statul roman ofera anumite beneficii celor care doresc infiintarea unui SRL-D.

CINE POATE INFIINTA UN SRL-D?

 1. Fondatorul acestei forme de organizare va trebui sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
 2. Anterior infiintarii unui SRL-D, fondatorul acestei forme de organizare nu trebuie sa fi detinut o societate cu raspundere limitata in Romania sau in spatiul economic European.
 3. Fondatorul se afla la prima infiintare a unei societati cu raspundere limitata (SRL-D).

CONDITII SRL-D

 1. Societatea va fi un S.R.L., societate cu raspundere limitata, forma de organizare ce se supune Legii 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
 2. Societatea se incadreaza in categoria microintreprinderilor, prevazuta de Legea nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
 3. Firma este infiintata de un asociat debutant ca asociat unic sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati (fiecare dintre fondatori trebuie sa indeplineasca conditiile mentionate mai sus).
 4. Firma este administrata de asociatul unic sau de unul dintre cei pana la maxim 5 intreprinzatori ai acestei formei de organizare.
 5. Firma are in obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) obiecte de activitate prevazute in clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev. 2). In cele 5 obiecte de activitate nu pot fi cuprinse obiectele de activitate interzise. Acestea sunt prevazute de O.U.G. nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreptrinderilor de catre intrepreinzatorii debutanti in afaceri.

Nu pot fi incluse ca obiect de activitate al societatii urmatoarele: intermedieri financiare şi asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, precum si activitatile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

CE DOCUMENTE SUNT NECESARE PENTRU INFIINTAREA UNUI SRL-D?

 1. Formular de inregistrare tipizat de inregistrare a S.R.L.D-ului – se gaseste la sediul Registrul Comertului.
 1. Act constitutiv – acesta este documentul cel mai important din intreaga procedura de infiintarea a unui S.R.L.D. si ar trebui sa fie redactat de catre un avocat pentru ca dumneavoastra sa puteti beneficia de intreaga experienta a unui profesionist si sa evitati problemele cauzate de eventualele greseli facute la momentul redactarii acestuia de catre o persoana neavizata.

Actul constitutiv este documentul in care se vor insera detalii impotante precum: identitatea asociatilor, sediul societatii, valoarea capitalului social, precum si insiruirea codurilor caen ale S.R.L.D.-ului.

 1. Anexa 1 privind inregistrarea fiscala a S.R.L.D.-ului – prin completatea acestui document pe care il veti regasi la Registrul Comertului va veti putea alege tipul de S.R.L.D. pe care il veti infiinta, majoritatea persoanelor alegand microintreprindere neplatitoare de TVA.
 1. Rezervarea denumirii S.R.L.D.-ului in original. In urma rezervarii denumirii S.R.L.D.-ului veti primi un document (rezervare de denumire) care va fi depus in original la dosarul de infiintare a S.R.L.D.-ului.
 1. Dovada depunerii capitalului social al S.R.L.D.-ului in original. La momentul depunerii capitalului social al S.R.L.D.-ului (minim 200 de lei) veti primi un document care va face dovada depunerii capitalului social de la banca cu care veti decide sa colaborati.
 1. Dovada sediului social al viitorului S.R.L.D. constand intr-un contract de inchiriere sau comodat pentru spatiul ce va constitui sediu social. Daca sediul social va fi la Cabinet de Avocat atunci contractul de asistenta juridica si Decizia de infiintare a Cabinetului sunt singurele documente necesare pentru infiintarea S.R.L.D. –ului. Nu mai este nevoie asadar de Acordul vecinilor si al Asociatiei de Proprietari.
 1. Acordul Vecinilor, Asociatiei de Proprietari precum si semnatura si stampila Presedintelui Asociatiei de Proprietari. In cazul, in care veti alege ca sediul viitorului S.R.L.D. sa fie in cadrul unui apartament de bloc, atunci veti avea nevoie un formular tipizat. Acesta se gaseste la Registrul Comertului. Va trebui sa obtineti semnaturile vecinilor de sus, jos, lateral, precum si semnatura si stampila Presedintelui Asociatiei de Proprietari.
 1. Cartile de identificare ale viitorilor asociati, precum si cea a viitorului administrator al viitorului S.R.L.D. Bineinteles daca acestia se pot identifica doar cu pasaportul sau cu cartea provizorie de identitate atunci se poate opta si pentru aceasta varianta.
 1. Declaratiile pe proprie raspundere de detinere a functiei de asociat, administrator si specimenul de semnatura al administratorului facute fie la notariat sau la Registrul Comertului. Desi ambele variante sunt in regula, va putem spune ca Registrul Comertului va fi optiunea cea mai ieftina.

 

 1. Declaratiile model 2 completate si semnate de catre asociat sau de catre administrator. Din acestea reiese faptul ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii. In cazul in care nu veti dori sa desfasurati activitati la sediul social, la sediile secundare sau în afara acestora, atunci veti opta pentru completarea declaratiei model 3.
 1. Declaratiile date pe propria raspundere de catre fondatori, din care sa rezulte ca, anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar sau asociat in cadrul unei intreprinderi constituite in spatiul economic european;

DEPUNERE DOSAR DE INFIINTARE SRL-D LA REGISTRUL COMERTULUI

Cea mai simpla procedura este cea de depunere a dosarului la Registrul Comertului competent pentru inregistrarea si infiintarea S.R.L.-D.-ului dumneavoastra. Dupa ce ati reusit sa faceti rost de toate documentele amintite mai sus, le veti pune in ordine in cadrul unui dosar cu sina. Veti depune dosarul la unul din ghiseele Registrului Comertului in vederea finalizarii procedurii de infiintare a S.R.L.D.-ului.

Avocatii nostri va stau la dispozitie pentru a va ajuta cu procedura de infiintare a firmei dumneavoastra prompt si cu professionalism. Scutiti astfel de timp pierdut, precum si de orice probleme ce ar putea sa apara la momentul infiintarii S.R.L.D.-ului.

DOCUMENTE NECESARE INFIINTARE SRL-D

Avem nevoie de la dumneavoastra de urmatoarele documente:

 1. Copie buletin asociat/asociati/administrator
 2. Contractul de vanzare-cumparare (sau comodat, donatie, etc) prin care a fost dobandita proprietatea asupra imobilului ce va gazdui sediul social. Dacă se optează pentru gazduirea la cabinet de avocat a sediului social, acest contract nu mai este necesar. Vezi detalii aici.
 3. O listă cu 5 denumiri, ce urmeaza a fi rezervate in ordinea preferintei.

Ai nevoie de ajutor la infiintare SRL-D?

INTREBARI FRECVENTE INFIINTARE SRL-D

Procedura de infiintare a unui SRL-D dureaza 3 zile de la data depunerii dosarului de infiintare la Oficiul Registrului Comertului (intr-o zi se depunde dosarul, ziua urmatoare dosarul este lucrat de functionarii ORC, iar in a treia zi documentele sunt pregatite pentru eliberare).

Daca ne veti transmite prin transfer bancar sumele de bani reprezentand onorariul avocatial aferent procedurii de infiintare SRL-D, contractul de asistenta juridica se considera incheiat la distanta iar avocatii nostri vor incepe de indata lucru. In acest fel se va scuti prima deplasare la biroul nostru, ramanand ca dumneavoastra sa veniti doar la semnarea documentelor, iar la final, fie personal fie prin reprezentatnt, ne veti vizita din nou pentru a va preda documentele de infiintare.

Suplimentar onorariului de infiintare SRL, mai este necesara suma de 200 lei pentru capitalul social (se depune la banca si se poate retrage dupa infiintare) si suma de 100 lei (aproximativ) reprezentand onorariul notarului public in fata carui vor fi date declaratiile notariale necesare infiintarii.

Cu alte cuvinte, infiitand un SRL-D, la procedura de infiinare scutiti doar plata sumei de 123 lei. Aceasta reprezenta taxele de infiintare de la Registrul Comertului,

Pentru sumele de bani incredintate, va vor fi emise factura si chitanta integral deductibile.

infiintare srl
Infiintare modificare firma srl. ro
Call Now ButtonSună-ne acum!