Bucuresti, sector 3.   —> 0742873088

INFIINTARE SA

Societatea pe Actiuni este o forma de organizare pe care intreprinzatorii o aleg atunci cand doresc sa desfasoare activitati comerciale. Infiintarea acesteia este mai complexa decat infiintarea unui S.R.L.. Avantajul e dat destructura acesteia mult mai flexibila si avantajoasa atunci cand vorbim de mai multi actionari implicati in respectiva afacere.

CE DOCUMENTE SUNT NECESARE PENTRU INFIINTAREA UNUI SA?

  1. Formular de inregistrare tipizat de inregistrare a SA-ului – se gaseste la sediul Registrul Comertului.
  1. Act constitutiv – acesta este documentul cel mai important din intreaga procedura de infiintarea a unui S.A. si ar trebui sa fie redactat de catre un avocat. Astfel dumneavoastra puteti beneficia de intreaga experienta a unui profesionist. Evitati totodata problemele cauzate de eventualele greseli facute la momentul redactarii de catre o persoana neavizata.

Actul constitutiv este documentul in care se vor insera detalii impotante precum identitatea actionarilor, sediul societatii, valoarea capitalului social, etc. O importanta majoră o reprezinta structura de organizare si functionare impreuna cu mecanismele de raspundere ale actionarilor.

  1. Anexa 1 privind inregistrarea fiscala a S.A.-ului. Prin completatea acestui document va veti putea alege tipul de S.A., majoritatea persoanelor alegand microintreprindere neplatitoare de TVA.
  1. Rezervarea denumirii S.A.-ului in original. In urma rezervarii denumirii S.A.-ului veti primi un document (rezervare de denumire) care va fi depus in original la dosarul de infiintare a S.A.-ului.

  1. Dovada depunerii capitalului social al S.A.-ului in original. La momentul depunerii capitalului social al S.A.-ului (minim 90.000 de lei) veti primi o recipisă. Aceasta va face dovada depunerii capitalului social la banca cu care veti decide sa colaborati.
  1. Dovada sediului social al viitorului S.A. constand intr-un contract de inchiriere sau comodat pentru spatiul ce va constitui sediu social. Sediul social va putea fi la Cabinet de Avocat. In acest caz, contractul de asistenta juridica si Decizia de infiintare a Cabinetului sunt singurele documente necesare pentru infiintarea SA. Nu mai aveti nevoie de Acordul vecinilor si al Asociatiei de Proprietari.
  1. Acordul Vecinilor, Asociatiei de Proprietari precum si semnatura si stampila Presedintelui Asociatiei de Proprietari. In cazul, in care veti alege ca sediul viitorului S.A. sa fie in cadrul unui apartament de bloc, atunci veti avea nevoie un formular tipizat. Va trebui sa obtineti semnaturile vecinilor de sus, jos, lateral, precum si semnatura si stampila Presedintelui Asociatiei de Proprietari.
  1. Cartile de identificare ale viitorilor actionari, si al viitorului administrator. Bineinteles daca acestia se pot identifica doar cu pasaportul sau cu cartea provizorie de identitate atunci se poate opta si pentru aceasta varianta.
  1. Declaratiile pe proprie raspundere de detinere a functiei de actionar, administrator si specimenul de semnatura al administratorului trebuie facute fie la notariat sau la Registrul Comertului. Desi ambele variante sunt in regula, va putem spune ca Registrul Comertului va fi varianta cea mai ieftina.

 

  1. Declaratiile model 2 completate si semnate de catre actionar sau de catre administrator din care reiese faptul ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare. Acestea sunt prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii. In cazul in care nu veti dori sa desfasurati activitati la sediul social, la sediile secundare sau în afara acestora, atunci veti opta pentru completarea declaratiei model 3.

Avocatii nostri va stau la dispozitie pentru a va ajuta cu procedura de infiintare a firmei dumneavoastra prompt si cu profesionalism scutindu-va astfel de timp pierdut, precum si de orice probleme ce ar putea sa apara la momentul infiintarii S.A.-ului.

DOCUMENTE NECESARE INFIINTARE SA

Avand in vedere particularitatile si specificitatile operationale ale societatii pe actiuni in curs de infiintare, va recomandam sa contactati in prealabil. O puteti face prin email sau telefonic. Veti identifica impreuna cu avocatii nostri cele mai bune optiuni de lucru care sa se plieze pe nevoile dumneavoastra.

Aveti nevoie de ajutor pentru infiintare sa?

INTREBARI FRECVENTE INFIINTARE SA

Procedura de infiintare a Intreprinderii Familială dureaza 3 zile de la data depunerii dosarului de infiintare la Oficiul Registrului Comertului (intr-o zi se depunde dosarul, ziua urmatoare dosarul este lucrat de functionarii ORC, iar in a treia zi documentele sunt pregatite pentru eliberare).

Daca ne veti remite prin transfer bancar sumele de bani reprezentand onorariul avocatial aferent procedurii de infiintare SA, contractul de asistenta juridica se considera incheiat la distanta iar avocatii nostri vor incepe de indata lucru. In acest fel se va scuti prima deplasare la biroul nostru, ramanand ca dumneavoastra sa veniti doar la semnarea documentelor, iar la final, fie personal fie prin reprezentatnt, ne veti vizita din nou pentru a va preda documentele de infiintare.

Suplimentar onorariului de infiintare SA (in cuantum pornind de la 1000 lei), vor mai trebui acoperite lei taxele de infiintare de la Registrul Comertului, si onorariul notarului public in fata caruia vor fi date declaratiile notariale necesare infiintarii.

Cu alte cuvinte, vă rugăm să țineți cont că spre deosebire de onorariul avocațial pe care vi-l propunem și a carui cuantum este clar determinat de la inceput, onorariul notarilor publici diferă de la un notar la altul și se stabilește liber și direct între dumneavoastră și notarul public pe care il alegeti.

Este important de asemenea de stiut faptul că nu veti avea de suportat costuri sau servicii ascunse, preturile pe care vi le propunem nefiind conditionate de achizitionarea unor alte produse si/sau servicii.

Pentru sumele de bani incredintate, va vor fi emise factura si chitanta integral deductibile.

infiintare srl
Infiintare modificare firma srl. ro
Call Now ButtonSună-ne acum!